1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă rotundă, unsă cu ulei. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun în cuptorul încins, 20 minute.
2. Între timp, într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tăiată rondele. Se scoate şi se pune deoparte. În uleiul rămas în tigaie se pune spanacul. Se condimentează cu sare şi piper, şi se lasă să fiarbă înăbuşit până se evaporă toată apa din tigaie. Se ia de pe foc, se adaugă jumătate din caşcaval şi se amestecă uşor. Ciupercile se curăţă şi se fierb în apă cu sare, 10 minute. Se scurg şi se taie feliuţe subţiri.
3. Se toarnă spanacul peste cartofi. Se presară jumătate din nuci, apoi se pun feliile de ceapă şi ciuperci. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc, iar deasupra se pun ardeii tăiaţi bucăţi. Se stropeşte cu ulei şi se pune în cuptorul încins, 20 minute. Se presară restul de nuci şi caşcaval şi se mai ţine la cuptor, 8-10 minute. Se lasă 15 minute să se răcească şi se poate servi.