Plăcinte cu răvaşe

Plăcinte cu răvaşe

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 1 lingura zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura drojdie uscată
  • 180 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
Pentru umplutură:
  • 250 g brânză
  • răvaşe

Mod De Preparare

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă.

1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina.

2.   După ce aluatul s-a format, se adună într-o bilă şi se lasă la crescut 30 de minute. Apoi, se întinde o foaie pe masa presărată cu făină şi se taie cercuri cu gura unei căni sau a unui pahar.

3.   Pe jumătatea fiecărui cerc se pune o linguriţă de brânză, se aşază răvaşul, se pliază şi se presează marginile cu dinţii unei furculiţe.

4.   Se pun toate plăcinţelele în tavă şi se coc 20 de minute maximum.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot