Pleșcavița este un fel de mâncare aromat, cu origini balcanice, care provine din Serbia, unde poartă denumirea de „pljeskavica'.
Pleșcavița este o chiftea mare din carne cu condimente. Este făcută din carne de porc, de vită, de miel sau o combinație din acestea. Se servește adeseori împreună cu ceapă, murături și lapte cu caimac, alături de o chiflă. Uneori, pleșcavița este așezată direct în chiflă.
Ca gust și aspect, aduce foarte mult aminte de clasicul hamburger. Dacă ingredientele de bază la hamburgeri sunt însă carnea tocată și pesmetul, pleșcavița are adeseori și ceapă adăugată în compoziție.
Pleșcavița este un produs foarte popular în restaurantele de tip fast-food. Fiind un preparat ușor de gătit, nici nu este de mirare. Dar dacă vrei o variantă mai sănătoasă a ei, în care știi ce pui, o poți pregăti chiar tu acasă.
Foto: 123rf.com