Pogăcele cu măr

Pogăcele cu măr

Ingrediente

Pentru pogacele
  • 1/2 ceasca zahar tos
  • 3 linguri pesmet
  • 5 lingurite scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 ou
  • 3 bucati mere ionatan
pentru topping crocant
  • 1/3 ceasca nuci tocate
  • 1/3 ceasca zahar brun
  • 1/3 ceasca faina
  • 4 linguri unt

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un desert sănătos şi foarte aromat de toamnă, după care cei mici vor uita de prăjituri şi dulciuri din comerţ. Vezi reţeta simplă după care să faci pogăcele cu măr şi scorţişoară.

Mod de preparare:

Amestecă zahărul, pesmetul, scorţişoara şi nucşoara într-un castron. Taie aluatul de foitaj în câte 4 pătrate.

Bate ouăle şi unge cu o pensulă fiecare pătrat de foitaj. Puen câte o linguriţă din amestecul aromat de scorţişoară şi zahăr în centrul pătratelor de foitaj.

Adaugă cubuleţe mici de măr şi încă puţin zahăr aromat. Închide pătratele de la colţuri, ca un plic şi apasă bine pe mijloc, pentru a le lipi.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune pogăcelele cu mere în tavă.

Amestecă într-un castronel ingredientele pentru toppingul crocant. Unge pogăcelel cu ou şi presară topping crocant peste ele.

Dă la cuptorul încins la 200 de grade timp de 14-18 minute, până devin aurii.

Se servesc calde sau reci, cu lapte rece.

Evaluează
Alte rețete