Mod De Preparare
Una din cele mai gustoase metode în care poți prepara carnea de porc. Sosul acesta este unul de care te vei îndrăgosti cu siguranță, datorită aromei deosebite dată de explozia minunată de ingrediente. Rețetă simplu de executat, dar cu un gust final sofisticat.
- Pregătește carnea de porc (cotlet, medalioane etc.) și bate-o ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare, piper, usturoi pudră și dă prin puțină făină.
- Încinge uleiul și 1 lingură de unt în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de carne. Lasă-le la prăjit 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor. Nu le înghesui în tigaie, lucrează cu ele în ture. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei, cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.
- Adaugă restul de unt în tigaie. Călește ceapa 1 minut amestecând continuu cu o spatulă de lemn, combinând cu sosul ușor întărit rămas de la carne. Adaugă ciupercile, amestecă și călește-le 3 minute. Adaugă făina și mai lasă pe foc, amestecând continuu, 1 minut. Adaugă vinul și amestecă încontinuu până când acesta începe să se evapore. Toarnă și supa de pui, amestecă și lasă să se facă până ea se reduce la jumătate (cam 3 minute.)
- Pune smântâna și pătrunjelul peste, amestecă. Pune carnea la loc în tigaie, acoper-o cu dărnicie cu sos și mai lasă la făcut încă 3-5 minute.
Se servește, cel mai bine, alături de niște tăieței simpli, de un orez sau de un piure delicios.
Alte rețete delicioase cu carne de porc:
Friptură de porc cu sos alb
Ruladă de porc cu struguri
Cotlet de porc la grătar cu vinete coapte
Foto: shutterstock