Portocale glasate

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 bucati portocale
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 4 bucati galbenusuri

Mod De Preparare

Învaţă să faci nişte portocale glasate spectaculoase, pentru ocazii speciale.

 

Mod de preparare:

1. Portocalele se spala bine, eventual cu o periuţa, si apoi li se taie un capac prin care se scoate interiorul.

2. Se pune lichiorul într-un vas, se adauga galbenusurile si zaharul si se bate cu telul pâna ce se obţine o crema untoasa.

3. Se bate frisca si se adauga în amestecul de lichior si oua. Se amesteca bine si se umplu portocalele.

4. Se dau portocalele la congelator pentru 8 ore si se scot cu 20 de minute înainte de servire.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)