Învaţă să prepari o prăjitură inedită, după un desert clasic reinterpretat: banana split cu blat pufos.
Mod de preparare:
Amestecă biscuiţii digestivi cu untul topit într-un castron mic. Pune deoparte ½ din cele două înainte de a începe, apoi restul îl presezi într-un vas cu fundul rotund, sau tava ta de prăjituri preferată.
Pune feliile de banană într-un singur strat peste crusta de aluat. Întinde îngheţata înmuiată peste feliile de fructe.
Presară nucile peste îngheţată, cât mai uniform, acoperă cu folie de plastic şi dă la congelator timp de o oră.
Într-un vas mare topeşte fulgii de ciocolată şi restul de unt. Adaugă zahărul şi frişca lichidă. Adu la fierbere încet şi amestecă. Fierbe amestecul circa 8 minute, până scade.
Ia vasul de pe foc şi adaugă vanilia. Lasă la răcit circa 30 de minute, amestecând din când în când. Toarnă amestecul gros peste blatul cu fructe şi îngheţată şi mai lasă la congelator încă 45 de minute.
Întinde frişca peste stratul de ciocolată şi presară restul de biscuiţi pisaţi deasupra. Îngheaţă pentru încă 3-4 ore.
Scoate de la congelator cu 10-20 minute înainte de servire.