Prăjitură cu cacao

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g ciocolată neagră
  • 70 g unt
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 40 g făină
Pentru uns forma
  • un pic de unt

Mod De Preparare

Cunoscută şi sub numele de lava-cake, devine o prăjitură tot mai populară. Uite cum poţi face şi tu cacaoa să se topească în prăjitura delicioasă:

1. Ciocolata si untul se topesc la bain-marie, amestecând bine pentru a obţine o crema omogena.

2. Separat, se freaca zaharul si ouale. Amestecul de ciocolata se toarna peste amestecul de zahar si oua, se încorporeaza si apoi se pune faina. Se lasa sa se raceasca.

3. Forma de copt se unge cu puţin unt, se umple forma pe 3/4 si se coace aproximativ 10 minute.

4. Se poate servi ca atare dar si cu îngheţata si fructe confiate.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!