O reţetă de prăjitură simplă, din numai două ingrediente, care nu necesită făină. Uite cum faci prăjitura cu Nutella.
1. Ouăle se bat cu mixerul, pe viteza cea mai mare, până când îşi triplează volumul. Acest pas este foarte important şi nu trebuie scurtat. Altfel, prăjitura nu va avea textura potrivită şi se va simţi gustul de ou.
2. Crema de ciocolată se pune într-un bol şi se topeşte uşor la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Trebuie doar să se înmoaie puţin.
3. În bolul cu ciocolată se adaugă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează foarte bine, până când nu se mai văd urmele de ou. Se adaugă încă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează din nou. Se adaugă şi restul de ou, amestecând din nou foarte bine.
4. Compoziţia se pune într-o tavă puţin adâncă pe hârtie de copt. Se pune în cuptor la foc mic, aproximativ 20 de minute sau până când se întăreşte suficient astfel încât vârful de cuţit introdus în prăjitură să iasă curat.
5. Se lasă să se răcească cel puţin o oră.
Sfat: Este foarte important să foloseşti exact cantitatea de ciocolată menţionată, să baţi ouăle foarte bine şi să urmezi întocmai toţi paşii menționaţi.