Prăjitură cu prune și firimituri

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru stratul de bază:
  • 100 g unt
  • 80 g zahăr + 2-3 linguri
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 12-14 prune
Pentru stratul de firimituri:
  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 70 g unt
  • 1 lingurita scorţişoară

Mod De Preparare

Prăjitură cu prune și firimituri, rapidă și simplă, perfectă atunci când îți e poftă de ceva dulce. Rețeta e simplă și ieftină. 

1. Pentru stratul de bază, untul moale se freacă bine cu zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se adaugă alternativ laptele şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

2. Se pun şi albuşurile uşor bătute şi apoi se toarnă aluatul într-o tavă. Deasupra se așază prunele tăiate și presărate cu 2-3 linguri de zahăr și scorțișoară.

3. Pentru stratul de deasupra, se topeşte untul, iar făina şi zahărul se amestecă şi apoi se toarnă untul călduţ, amestecând cu furculiţa. Firimiturile se formează singure.

4. Se pun firimiturile peste prune şi se dă tava cu prăjitura la cuptor pentru 40 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.