Prăjitură grecească

Retetă Prăjitură grecească

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru sirop
  • 600 ml apă
  • 450 zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
Pentru aluat
  • 100 ml apă clocotită
  • 150 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 125 ml iaurt
  • 130 g griş
  • 220 g făină
  • 4 ouă
  • 1 plic drojdie uscată
  • coaja unei portocale
  • 100 g fistic
  • unt pentru uns forma

Mod De Preparare

Grecii ştiu să facă deserturi bune! Încearcă o prăjitură grecească cu griş, foarte însiropată:

1. Pentru sirop, într-o craticioara se amesteca apa si zaharul. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga zaharul vanilinat si se mai lasa câteva clocote sa fiarba.

2. Pentru prajitura, se amesteca ouale si zaharul si, dupa ce se obţine o crema alba, se adauga iaurtul si uleiul. Se amesteca bine si se pun faina, drojdia, grisul, coaja de portocale rasa si fisticul marunţit. Se amesteca bine.

3. Se unge o forma cu puţin unt, se toarna amestecul de gris si se da la cuptor pentru 30 de minute. Dupa copt, prajitura se lasa în tava, se toarna apa clocotita si se lasa asa sa se raceasca. Se taie si apoi peste fiecare bucata se toarna sirop. Se lasa sa se raceasca complet si sa absoarba si siropul si apoi se serveste.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.