Şofranul este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, dar poate schimba gustul oricărei mâncări, din bun în mai bun! Reţeta pentru pui cu sos de şofran ar trebui încercată cu siguranţă!
1. Puiul se porţionează şi se înlătură pielea. Se presară cu sare, piper, 1/2 linguriţă de scorţişoară şi jumătate din cantitatea de cuişoare praf.
2. Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de pui. Când s-au rumenit frumos, se adaugă ceapa tăiată peştişori, morcovii tăiaţi lamele cât mai fine, ardeiul, cubulețe, foile de dafin, usturoiul și ghimbirul. Se amestecă şi se lasă 4-5 minute pe foc.
3. Între timp, se pune într-un vas chimenul măcinat, se adaugă şofranul şi o lingură de apă. Se amestecă pentru a obţine o pastă care se toarnă peste pui. Se lasă 2-3 minute şi apoi se adaugă 200 ml apă şi se lasă la fiert 20 de minute amestecând din când în când.
4. Când sosul a devenit gros şi ingredientele s-au fiert, mâncarea e gata. Se scot frunzele de dafin şi se aduce la masă.