Îți place puiul. Îți place cocosul. De ce să nu îți placă și… împreună?
Îți dăm aici o rețetă super rapidă, super gustoasă, pe care o poți face fie la cuptor, fie în tigaie. Crocant pe exterior, fraged pe interior, puiul în fulgi de cocos este cea mai bună versiune de pui prăjit pe care am gustat-o vreodată. Pe cât de simplă e, pe atât de savuros îi poate fi gustul!
Dacă ai decis să îl faci la cuptor, preîncălzește-l și pregătește o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol mediu amestecă amidonul de porumb cu sarea și piperul. Într-un al doilea bate bine cele 3 ouă. Într-un al treilea pune fulgii de cocos.
Taie puiul după cum dorești (îl poți lăsa chiar și întreg, dar se va face un pic mai greu).
Dă bucățile de pui, pe rând, prin cele trei vase, începând cu primul și terminând cu ultimul (ordinea amidon-ou-cocos) și apoi pune-le pe o farfurie.
Între timp încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins îndeajuns, pune ușor bucățile de pui înăuntru, având grijă să nu se lipească între ele. După 4 minute, întoarce-le pe partea cealaltă și lasă-le cam tot atâta timp la prăjit. Când puiul s-a făcut, scoate-l pe o farfurie pe care ai pus un șervețel de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime.
Dacă ai ales să îl faci la cuptor, puiul se lasă la copt timp de 10-15 minute.
Îl poți servi cu ce sos dorești. Alegerea noastră a fost unul dulce-acrișor.
Foto: thinkstock