O rețetă pentru întreaga familie. Ușoară, gata cu totul în mai puțin de o oră și delicioasă. Se face din ingrediente ieftine și de bază, pe care cred că le ai, de obicei, în gospodărie. E atât de bună încât nu te poți opri la o singură porție.
Începem cu sosul alb. Topește la foc mic untul într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și gătește timp de 2 minute, la foc mediu, amestecând continuu. Adaugă laptele fierbinte încețișor și amestecând continuu (ai grijă să nu se formeze cocoloașe). Dă deoparte. (Mai târziu, să ai grijă ca sosul alb să fie fierbinte când îl adaugi celui scampi)
Trecem la sosul scampi. Topește untul la foc mic. Adaugă untul și condimentele. Gătește timp de 2 minute. Adaugă încet vinul și supa de pui, amestecă până la omogenizare. Lasă-l așa timp de 15 minute, amestecând din când în când. Adaugă o pătrime din sosul alb (încălzit, nu uita!) și mai lasă un pic pe foc până se îngroașă ușor.
Pune pastele la fiert.
Bate ușor bucățile de pui, taie-le cât vrei tu de mari (le poți și lăsa așa), dă-le prin făină și prăjește-le până se rumenesc ușor. Adaugă ardeii și ceapa și sotează totul până când se face puiul de tot. Adaugă sosul și lasă totul să se facă, timp de 5-10 minute.
Combină cu pastele și cu usturoiul copt și servește cald.
P.S.: Poți înlocui pastele cu niște pâine cu brânză și ceapă, pâine de casă cu ceapă caramelizată, pâine de casă cu usturoi şi brânză.
Foto: captură Youtube
Alte rețete gustoase cu pui: