Rafinament cu frişcă şi migdale

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foaie
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri migdale măcinate
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
Pentru cremă
  • o cutie brânză mascarpone
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 zahăr pudră
  • un praf de copt
  • 100 cremă de ciocolată
  • 100 migdale fulgi
  • 250 frişcă pentru prăjituri
  • 250 frişcă vegetală
  • bomboane colorate

Mod De Preparare

  1. Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase.
  2. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se lasă la copt 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă câteva minute să se răcească, apoi se taie cu ajutorul unei forme rotunde.
  3. Pentru cremă, se pun gălbenuşurile, zahărul vanilat şi se amestecă bine, apoi se adaugă brânza mascarpone şi crema de ciocolată. Crema obţinută se pune într-un poş şi se toarnă pe bucăţile de blat.
  4. Separat, se bate frişca şi se ornează cuibuşoarele. Se pun bomboane colorate şi pe deasupra se presară fulgi de migdale. Se lasă la rece aproximativ 2 ore.
Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.