Reţetă: Salată rusească

De Ileana,

Ingrediente

  • 2 bucata sfeclă
  • 6 bucati cartofi
  • 2 legatura ceapă verde
  • 2 bucati marcovi
  • sare
  • oţet balsamic
  • 1 lingurita zahăr
  • ulei măsline
  • 3 bucati lămâi

Mod De Preparare

1. Se spală sfecla, se şterge, se înfăşoară în hârtie de copt şi se bagă în cuptor, la 180˚C.
2. Cartofii şi morcovii se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot în sită să se răcorească.
3. Separat, se pregăteşte sosul din ulei de măsline, sare, oţet, zeamă de lămâie, zahăr, piper măcinat şi se amestecă bine.
4. După ce s-a copt sfecla, se curăţă şi se taie cubuleţe. Cartofii şi morcovii se taie şi ei cubuleţe şi se amestecă cu sfecla şi ceapa verde. Sosul se pune la sfârşit.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi