Reţetă: Salată rusească

Retetă Reţetă: Salată rusească

De Ileana,

Ingrediente

  • 2 bucata sfeclă
  • 6 bucati cartofi
  • 2 legatura ceapă verde
  • 2 bucati marcovi
  • sare
  • oţet balsamic
  • 1 lingurita zahăr
  • ulei măsline
  • 3 bucati lămâi

Mod De Preparare

1. Se spală sfecla, se şterge, se înfăşoară în hârtie de copt şi se bagă în cuptor, la 180˚C.
2. Cartofii şi morcovii se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot în sită să se răcorească.
3. Separat, se pregăteşte sosul din ulei de măsline, sare, oţet, zeamă de lămâie, zahăr, piper măcinat şi se amestecă bine.
4. După ce s-a copt sfecla, se curăţă şi se taie cubuleţe. Cartofii şi morcovii se taie şi ei cubuleţe şi se amestecă cu sfecla şi ceapa verde. Sosul se pune la sfârşit.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.