Reţetă: Supă cremă de morcovi

Retetă Reţetă: Supă cremă de morcovi

De Ileana,

Ingrediente

  • 10 bucati morcov
  • 2 bucata ceapă
  • 1 bucata ţelină mare
  • 1 bucata rădăcină de ppătrunjel
  • 2 bucati fire de ceapă verde
  • 3 bucata ardei iuţi uscaţi
  • sare
  • 300 ml smântână
  • 1 bucata cubuleţ unt
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita făină

Mod De Preparare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline.
2. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot.
3. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează.
4. În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se omogenizează cu zeama în care au fiert legumele şi se mai dă în unul-două clocote.
5. Supa-cremă de morcovi se serveşte cu crutoanele aromate, cu fâşiuţe de ardei iute şi ceapă verde tăiată rondele.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă