Supă de somon cu lămâie

Retetă Supă de somon cu lămâie

De Ileana,

Ingrediente

  • 200 g spanac
  • 1 bucata aedei gras
  • 2 bucati morcovi
  • 2 bucati ceapă
  • 1 bucata ardei iute
  • sare grunjoasă, piper măcinat
  • 4 bucati lămâi
  • 3 bucati file de somon
  • crutoane cu unt

Mod De Preparare

1. Se curăță ceapa, morcovii și ardeiul. Se spală și se taie bucăți mari ca pentru supă.
2. Separat, se spală somonul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare grunjoasă. Se ia spuma și se pun legumele și spanacul. Se fierb la foc potrivit ca să nu scadă brusc și să nu se destrame peștele.
3. În acest timp, se spală lămâile și se storc bine. După ce au fiert legumele cât și somonul, se pune zeama de lămâie și se mai lasă câteva minute să clocotească. Se serveşte cu felii de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă