Reţete: Supă uşoară de mazăre

De Ileana,

Ingrediente

  • 400 g mazăre proaspătă
  • 100 g mazăre congelată
  • 20 g făină
  • 20 g unt
  • 1,25 litru apă
  • 1 cub de supă
  • 4 linguri smântână
  • frunze pătrunjel

Mod De Preparare

► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de
10 minute, amestecând din când în când.
► Imediat după ce a fiert, se adaugă mazărea şi se mai fierbe 10 minute, până când se înmoaie. Jumătate din mazăre se mixează până când se obţine o cremă, iar cealaltă jumătate se păstrează întreagă.
► Se îngroaşă supa cu smântâna şi se presară deasupra frunze de pătrunjel.

1 porţie – aproximativ 190 kcal

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi