Reţete: Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 lingura pătrunjel tocat
  • 1 1/5 litru supă de legume
  • sare
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 80 g pulpă de
  • 80 g ardei gras verde
  • 80 g ceapă albă
  • 200 g pulpă de dovleac
  • 400 g morcovi
  • 1 lingura arpagic tocat mărunt

Mod De Preparare

►Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici.
► Uleiul se încălzeşte într-o cratiţă. Se pune ceapa la călit, se lasă până prinde o culoare aurie, apoi se pun şi morcovii şi dovleacul şi se mai lasă 1 minut. Se toarnă supa de legume, se dă cu sare şi piper şi se lasă 15 minute la fiert, la foc mic.
► Se adaugă roşiile şi ardeii şi se mai lasă 5 minute. Se presară verdeţurile şi se amestecă. Se serveşte rece.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare