1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai fierbe 5 minute.
2. După ce s-a răcit, ceapa se amestecă bine cu cartofii fierţi şi pasaţi, cu usturoiul zdrobit şi cu oul. Amestecul astfel obţinut se condimentează cu chimen şi cu sare.
3. Pieptul de pui se căptuşeşte cu felii de şunculiţă ţărănească şi se umple cu amestecul preparat. Se prinde cu scobitori, ca să nu se desfacă, şi se condimentează cu boia de ardei. Se dă prin făină şi, apoi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei, pe toate părţile.
4. Se aşază într-un vas termorezistent şi se bagă în cuptor, la foc potrivit, încă 10-15 minute. Se taie în felii şi se poate servi cu o garnitură de cartofi şi cu salată de legume.