Salată grecească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 3 g măsline umplute cu migdale
  • o salată verde
  • 4 roşii
  • 2 ardei
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 2-3 lingurite oţet balsamic
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 2-3 frunze busuioc verde
  • crutoane aromate cu unt

Mod De Preparare

  1. Se spală ouăle şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se pune sare când fierb, ca să se poată curăţa uşor.
  2. După ce au fiert, se lasă în apă rece şi se curăţă. Se spală salata, roşiile şi ardeii. Se taie bucăţi potrivite şi se pun într-un bol.
  3. Se adaugă măslinele umplute cu migdale, roşiile, ardeii, salata verde, ceapa tăiată rondele, crutoanele aromate, sare şi piper.
  4. Salata se stropeşte cu ulei şi oţet aromatic, se amestecă uşor să nu se zdrobească roşiile şi, la sfârşit, se pun ouăle tăiate feliuţe. Salata se serveşte cu friptură de pui la grătar şi se ornează cu frunze de busuioc verde.
Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.