Salată ţărănească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 ouă
  • un ardei capia
  • 100 g caşcaval
  • 200 g bacon
  • 1 legatura mărar
  • 2 salate medii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

  1. Se curăţă şi se spală salata în câteva ape şi se pune să se scurgă în sită. După aceea, se taie frunzele cu un cuţit special și se pun într-un bol.
  2. În acest timp, se sparg ouăle, se bat bine cu sare şi cu un praf de piper, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, mărarul şi o parte din caşcavalul ras.
  3. Se toarnă omleta în uleiul încins şi se prăjeşte ca o clătită. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate pe o farfurie întinsă.
  4. După ce s-a răcit omleta, se taie fâşii potrivite, se aşază peste frunzele de salată împreună cu baconul rumenit în prealabil. Salata ţărănească se ornează cu ardei capia tăiaţi fâşii şi cu diferite verdeţuri.
Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.