Salată arăbească cu roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g roşii
  • 2 ardei
  • cimbru
  • busuioc verde
  • 4-5 frunze salată verde
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 2 fire ceapă
  • 2 fire usturoi
  • 2 mere
  • 1-2 lingurite zahăr
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • crutoane stropite

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie feliuţe. Se spală verdeaţa, cimbrul, busuiocul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt. Toate se pun într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare.

2. Separat, se taie 4-5 felii de pâine albă sau integrală. Feliile se taie cubuleţe şi se stropesc cu unt topit sau cu ulei de măsline şi se presară cimbru. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească.

3. Între timp, se pregăteşte sosul din ulei, zahăr, sucul de mere rase şi stoarse, piper, cimbru, şi se amestecă bine până se topeşte zahărul.

4. Se spală roşiile, ardeii, se şterg şi se taie cubuleţe, apoi se pun în bolul cu verdeaţă, alături de crutoane şi de sos. Se amestecă uşor să nu se zdrobească ingredientele şi se serveşte proaspătă.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor