Salata coleslaw cu iaurt

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • jumătate dintr-o varză albă mică
  • un sfert dintr-o varză roșie
  • 1 morcov
  • 2 linguri de oțet din vin roșu
  • 5 linguri de iaurt gras grecesc
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță de mărar tocat (opțional)

Mod De Preparare

Există o variantă sănătoasă pentru salata coleslaw, fără maioneză. Varianta grecească, cu iaurt este mult mai cremoasă, gustoasă și mai sănătoasă.

Cum se prepară salata coleslaw cu iaurt

1. Varza roșie și varza albă se toacă după preferințe (cu un cuțit, cu o răzătoare mandolină sau într-un robot de bucătărie) și se așază într-un castron încăpător.
2. Morcovul se taie fâșii sau se dă pe răzătoare și se pune și el în castron.
3. Se adaugă sare și oțet peste legume. Se amestecă bine și se lasă la marinat timp de 15 minute.
4. Varza și morcovul se storc bine de apă și se pun într-un alt castron.
5. Se adaugă restul de ingrediente și se omogenizează.
6. Salata coleslaw cu iaurt se poate servi imediat.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete