Salată cu fasole şi şuncă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fasole boabe (din conservă)
  • 200 g şunculiţă afumată
  • 3-4 roşii
  • 1 salată verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • 1/2 lingurita zahăr
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod De Preparare

1. Fasolea boabe se amestecă cu şunculiţa afumată tăiată felii şi se pune pe foc să dea câteva clocote. Se condimentează după gust şi se lasă să se răcească.

2. Salata se curăţă şi se spală. Roşiile şi ceapa se spală şi se taie rondele. Toate se pun într-un castron şi se dau cu un praf de sare şi piper. Se adaugă apoi fasolea boabe şi şunculiţa. Se stropeşte cu oţet în care s-a dizolvat zahărul şi ulei. Se amestecă uşor şi se pune în farfurii.

3. Se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi