Salată cu fasole verde

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 500 g fasole verde (se poate folosi şi fasole conservată)
  • 300 g smântână
  • 1 ceapă
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Fasolea se curăţă, se spală, se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge şi se căleşte în unt. Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se dă cu un praf de sare.

2. Într-o castron suficient de mare se amestecă pastele cu ulei, ceapa tăiată şi fasolea verde. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă smântâna şi se amestecă uşor.

3. Verdeaţa se spală, se curăţă, se toacă mărunt şi se pune în salată. Se ornează şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte