Salată cu paste şi legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g amestec legume (mazăre, morcov, ardei gras, porumb)
  • 200 g paste
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 200 g măsline verzi cu gogoşar
  • 100 g şuncă presată
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 150 g smântână
  • 100 g telemea de vacă
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se fierb legumele în apă cu sare. Separat, se fierb şi pastele în apă cu sare, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Ceapa se curăţă, se spală, se taie solzişori şi se dă cu un praf de sare. Usturoiul se toacă, se pisează cu sare şi se amestecă cu smântâna, brânza rasă şi pătrunjel verde tocat mărunt. Se potriveşte la gust cu sare şi piper.

3. Se amestecă pastele cu uleiul de măsline, legumele fierte, măslinele verzi, şunca presată tăiată felii şi ceapa. Când se serveşte, se adaugă la fiecare porţie şi sosul de smântână cu usturoi.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!