1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare. Când a început să dea în clocot şi să facă spumă, se curăţă cu spumiera. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră şi, după aceea, se scoate să se răcească.
2. Între timp, se curăţă portocalele, se taie feliuţe, castraveţii se spală şi se taie rondele. După ce s-a răcit pieptul de pui, se taie cubuleţe, se amestecă cu feliuţele de portocale decojite, cu salata şi castraveţii.
3. Separat, se pregăteşte sosul vinegreta. Se pun într-un bol sarea grunjoasă, zahărul, piperul, uleiul, oţetul, zeama de lămâie şi hreanul. Se amestecă bine şi se lasă la macerat, la rece.
4. Vinegreta se toarnă peste ingredientele pregătite în bol. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se servesc cu crutoane de pâine aromate. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.