Salată de ardei copţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg ardei grasi
  • 2 lingura oţet sau zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • 1 roşie mare
  • 2-3 căţei de usturoi

Mod De Preparare

1. Se aleg ardei graşi proaspeţi, cât mai drepţi şi fără deformaţii, ca să se poată coace uniform. Se spală şi se lasă să se usuce.

2. Se coc pe o plită foarte bine încinsă aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, astfel încât să se coacă peste tot. Se dau cu un praf de sare şi se lasă jumătate de oră într-un vas acoperit.

3. Se curăţă de coajă şi seminţe şi pe cât posibil nu se spală, deoarece îşi pierd din gust. Se taie felii şi se pun într-un castron. Se asezonează cu oţet sau zeamă de lămâie şi ulei.

4. Cine doreşte poate adăuga usturoi pisat şi o roşie coaptă pe plită, curăţată de coajă şi mărunţită.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.