Salată de ceapă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g ceapă albă
  • 300 g ceapă roşie
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 100 ml suc de roşii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat

Mod De Preparare

1. Mai întâi, se prepară un sos picant din sucul de roşii amestecat cu boiaua de ardei, o lingură de ulei, un vârf de cuţit de cimbru, sare şi piper după gust. Se amestecă energic până se dizolvă toată sarea şi se înglobează piperul şi cimbrul. Se prepară cu cel pun jumătate de oră înainte de a fi folosit.

2. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se pune într-un castron, se presară cu puţină sare şi se stropeşte cu sos picant şi vin îndoit cu apă. Se amestecă uşor să ajungă toată ceapa în sosul format, se acoperă vasul şi se păstrează la rece 10-15 minute.

3. Când se serveşte salata, se mai pot adăuga câteva picături de ulei.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.