1. Se curăţă rădăcinoasele de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea şi culoarea.
2. Separat se spală merele se curăţă de coajă sau nu, cum preferaţi, şi se taie fâşii foarte subţiri. Şi peste mere se pune zeamă de lămâie.
3. Într-un bol se prepară maioneza după reţeta tradiţională. Se fierbe un ou, celălalt ou se separă de albuş, iar cele 2 gălbenuşuri, fiert şi crud, se amestecă cu muştarul, sarea şi piperul şi se mixează cu uleiul până ce se obţine o cremă spumoasă.
4. Salata de crudităţi se amestecă cu nucile, merele, zahărul, piperul şi uleiul de măsline, se potriveşte de gust şi se serveşte cu sos de maioneză. Usturoiul se adaugă opţional în cele 2 sosuri şi el având un rol destul de mare în definirea gustului salatei.