Salată de crudităţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • 1 ţelină mare
  • 3 mere verzi
  • zeama de la o lămâie
  • oţet aromatic
  • 50 g nuci măcinate
  • 1 lingura zahăr brun
  • sare, piper alb
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 cutie de smântână degresată
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita muştar
  • 3 căţei de usturoi

Mod De Preparare

1. Se curăţă rădăcinoasele de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea şi culoarea.

2. Separat se spală merele se curăţă de coajă sau nu, cum preferaţi, şi se taie fâşii foarte subţiri. Şi peste mere se pune zeamă de lămâie.

3. Într-un bol se prepară maioneza după reţeta tradiţională. Se fierbe un ou, celălalt ou se separă de albuş, iar cele 2 gălbenuşuri, fiert şi crud, se amestecă cu muştarul, sarea şi piperul şi se mixează cu uleiul până ce se obţine o cremă spumoasă.

4. Salata de crudităţi se amestecă cu nucile, merele, zahărul, piperul şi uleiul de măsline, se potriveşte de gust şi se serveşte cu sos de maioneză. Usturoiul se adaugă opţional în cele 2 sosuri şi el având un rol destul de mare în definirea gustului salatei.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi