Salată de crudităţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 fire de ceapă verde
  • 4 castraveţi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 cutie de porumb
  • 4 roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • sare

Mod De Preparare

1. Se spală bine ceapa, castraveţii, ardeii şi roşiile. De la ceapă se taie mustăţile, castraveţii se curăţă de coajă, iar ardeii se curăţă bine de seminţele din interior. Roşiilor li se taie codiţa. Toate legumele pentru salată se taie modele diferite, în funcţie de preferinţe. Roşiile se pot tăia feliuţe, castraveţii cubuleţe, ceapa şi usturoiul rondele şi tot aşa.

2. Se aşază în bol în straturi şi se pregăteşte sosul pentru salată. Se amestecă zahărul, sarea, uleiul şi oţetul şi se pun apoi peste salată. Aceasta se serveşte imediat în combinaţie cu diferite preparate din carne.

3. Dacă doriţi să fie doar un meniu format din zarzavaturi, atunci puteţi să renunţaţi la carne.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete