Salată de crudităţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 750 g praz
  • 250 g morcov
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura tarhon uscat sau o legătură de tarhon proaspăt
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Prazul se curăţă şi se spală. Se păstrează numai partea albă, care se taie rondele subţiri. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.

2. Totul se pune într-un castron suficient de mare. Se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uşor şi se lasă 5 minute.

3. Tarhonul se toacă mărunt şi se freacă cu puţin ulei. După 5 minute se adaugă şi restul de ulei, apoi se pune în salată şi se amestecă până se acoperă toată salata cu sosul de ulei şi tarhon. Se lasă 5 minute la rece şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.