Salată de fasole (de post)

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g fasole boabe (fiartă cu o ceapă, doi morcovi şi un păstârnac)
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ridiche mare sau o legătură de ridichi de lună
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
Pentru dresing
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura oţet
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Fasolea fiartă se scurge de supă şi se lasă într-o strecură toare să se răcească puţin. Ceapa, ridichea, ardeiul gras şi pătrunjelul se curăţă şi se spală.

2. Se pun boabele de fasole într‑un castron mai mare. Se adaugă ceapa tăiată rondele, peste care s-a presărat un praf de sare, ridichea tăiată bucăţi, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi pătrujelul verde tocat mărunt. Se presară puţin piper şi se amestecă.

3. Se potriveşte la gust cu un dresing făcut din ulei, oţet îndoit cu apă, sare şi puţin piper şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă