Salată de legume cu orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez (care nu se lipeşte, bob cu bob)
  • 1 dovlecel nu prea mare
  • 1 vânătă mică
  • 4-5 capere de la borcan sau un ardei iute
  • ulei pentru prăjit
  • parmezan tăiat bucăţele
  • 1 roşie
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală vânăta şi dovlecelul şi se taie rondele. Se sărează şi se lasă 10 minute într-o strecurătoare, pentru a se scurge de zeamă.

2. Între timp, se spală orezul şi se pune la fiert.

3. După ce s-au scurs legumele, se pune mai întâi la prăjit dovlecelul şi mai apoi şi vânăta. După ce s-au prăjit, se iau din tigaie şi se pun într-un castron, la scurs, pe un şerveţel.

4. Orezul fiert se trece printr-un jet de apă rece, apoi se pune peste legumele din castron.

5. Peste compoziţia de orez şi legume se adaugă caperele sau ardeiul iute, bucăţile de parmezan, puţin piper şi sare, dacă mai este nevoie, şi roşia tăiată felii.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!