Salată de legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 6 cartofi potriviţi
  • 150 g maioneză de post
  • 1 ţelină
  • zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri ulei
  • 500 g mazăre
  • 50 g caşcaval de post
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se pune mazărea la fiert în 2 litri de apă şi se lasă la fiert în jur de 30 de minute, până se înmoaie.

2. Se curăţă de coajă cartofii, morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, aproximativ 20 de minute, până se pot pătrunde cu furculiţa.

3. Legumele se scurg apoi de apă şi se dau la răcit. Se taie morcovii şi cartofii cubuleţe mici ca pentru salată. Ţelina se poate toca sau se poate da pe răzătoarea mare.

4. Peste zarzavaturile tocate se pune puţină zeamă de lămâie, mazărea scursă foarte bine de apă şi maioneza de post şi se amestecă bine, cam 10 minute. Salata se poate condimenta cu puţin ulei, sare, piper, zeamă de lămâie şi muştar, în funcţie de preferinţe.

5. Se poate servi la aperitiv, cu crutoane de pâine prăjită.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare