Salată de mazăre cu maioneză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g mazăre proaspătă sau din conservă
  • 2 morcovi fierţi
  • 1 praz
  • 3 ouă
  • piper
  • 200 ml ulei
  • sare
  • zeamă de la o lămâie
  • 1 lingurita muştar

Mod De Preparare

1. Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă şi se pun la fiert.

2. Între timp se pun două ouă la fiert şi se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru maioneză. După ce s-au fiert ouăle, se separă de albuş, gălbenuşurile se zdrobesc şi se amestecă cu gălbenuşul crud cu sare şi piper, se adugă muştarul şi se amestecă încet cu ulei, până se face maioneza.

3. Se spală şi prazul, se dau morcovii pe răzătoare şi împreună cu mazărea se amestecă şi maioneza şi se potriveşte cu zeama de lămâie după gust. Dacă o doriţi mai condimentată, puteţi adăuga mai mult piper şi muştar cu hrean.

4. Această salată poate să fie folosită ca o garnitură lângă o friptură de pui sau curcan la grătar.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.