1. Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-un litru de apă cu sare şi un vârf de linguriţă de boia de ardei. Când boabele s-au înmuiat se scurg de surplusul de apă, se stropesc cu uleiul de măsline şi se amestecă uşor.
2. Separat, într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjeşte pieptul de pui tăiat cubuleţe. Se ia de pe foc, se dă cu un praf de sare şi se răstoarnă peste orez.
3. În uleiul rămas se călesc legumele combinate şi ceapa tocată mărunt. Se adaugă şi o jumătate de pahar cu apă şi se lasă să se înăbuşe, la foc mic, 10-15 minute. Se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă peste orez. Se amestecă uşor, iar când se serveşte se ornează cu mărar verde tocat mărunt.
4. Cine doreşte mai poate să adauge câteva linguri cu suc de roşii.