Salată de ouă cu şuncă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g şuncă sau muşchi file
  • 5 ouă fierte tare
  • maioneză dintr-un ou
  • 3 linguri smântână
  • pătrunjel
  • frunze de salată verde
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Salatele de ouă nu sunt chiar cele mai uşor de digerat, însă la petreceri şi la prânz sunt foarte hrănitoare.

1. Se taie șunca feliuțe sau cubulețe mici, după preferință. Ouăle fierte tare se taie odată de-a lungul, apoi de-a latul, astfel încât, la sfârșit, să se obțină cubulețe mici. Se potrivește gustul de sare și piper.

2. În maioneză se toarnă cele 3 linguri de smântână și se amestecă bine pătrunjelul tăiat mărunt. Apoi, tot sosul obținut se toarnă peste cubulețele de ouă și șuncă.

3. Salata se servește după ce a fost aranjată pe o frunză de salată verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.