Salată de peşte cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g peşte afumat
  • 2 morcovi fierţi
  • 300 g cartofi fierţi
  • 200 g maioneză
  • 120 g smântână
  • zeamă de lămâie
  • 4 ouă fierte
  • 2 lămâi
  • sare
  • muştar
  • piper proaspăt măcinat
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Peştele afumat se curăţă de oase şi de pieliţă. Se desface în fâşii şi se stropeşte cu 1-2 linguri zeamă de lămâie. Morcovii şi cartofii fierţi se taie cubuleţe. Ouăle fierte se curăţă şi se taie felii.

2. Se amestecă maioneza cu smântâna păstrată o jumătate de oră la temperatura camerei şi se condimentează după gust cu sare, muştar şi zeamă de lămâie.

3. În cupe sau în castroane transparente se pun straturi succesive de peşte, morcovi, ouă, cartofi, câteva fire de piper şi sos de maioneză. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt şi lămâie tăiată felii.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.