Salată de peşte cu măsline şi porumb fiert

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 grepfrut
  • 50 g măsline verzi
  • 200 g peşte afumat
  • 1 ceasca maioneză
  • 200 g porumb fiert
  • 1 lingura capere
  • 1/2 lingura hrean ras
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Grepfruturile se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de miez, care se pune separat într-un castron. Cojile se păstrează pentru umplut. Peştele afumat se curăţă de oase şi se desface fâşii.

2. Se amestecă într-un castron miezul de grepfrut cu peştele afumat, măslinele, hreanul ras, caperele, porumbul fiert şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se păstrează la rece 10-15 minute.

3. Se adaugă maioneza şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Se pune această compoziţie în cojile de grepfrut şi se ornează cu pătrunjel verde. Se ţine la frigider 30 minute şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.