Salată de pui cu varză proaspătă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/4 varză albă
  • 1/4 varză roşie
  • 2 bucati pastramă din piept de pui
  • 100 g măsline
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri capere murate
  • sare
  • piper
  • 2 linguri oţet de mere
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Varza albă şi cea roşie se taie fideluţă şi se pun într-un castron mai mare. Se dă cu un praf de sare, se amestecă uşor şi se lasă deoparte 5-10 minute să se înmoaie puţin.

2. Pastrama din piept de pui se taie cubuleţe, iar roşiile şi ardeiul gras se taie felii. Se pun în castronul cu varză tocată, apoi se adaugă măslinele şi caperele murate. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, se acoperă şi se lasă la rece un sfert de oră.

3. Când se serveşte se stropeşte cu un sos făcut din oţet, o lingură cu apă rece, un praf de sare şi ulei.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă