Salată de roşii cu brânză “Capresse”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 roşii mari
  • 150 g mozzarella sau caşcaval
  • cimbru (uscat sau verde )
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se taie roşiile şi mozzarella în bucăţi sau rondele.

2. Pe două farfurii întinse, se aşază alternativ câte o felie de roşie şi una de mozzarella sau caşcaval.

3. Busuiocul şi cimbrul se spală, se toacă mărunt şi se presară deasupra feliilor de brânză şi de roşii. Se păstrează câteva frunzuliţe întregi pentru ornat. Brânza se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte cu ulei.

4. Salata se garniseşte cu frunzuliţele de busuioc şi de cimbru. Dacă dorim ca roşiile cu mozzarella să fie mai condimentate, se pot stropi cu puţin oţet balsamic sau oţet de mere.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.