Salată de roşii cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 roşii mari
  • 1 ceapă roşie de mărime mijlocie
  • 100 g brânză feta sau brânză cu mucegai
  • sare
  • piper negru
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • 1 lingurita zahăr
  • 20 g seminţe de susan
  • 2-3 frunze de busuioc

Mod De Preparare

1. Se spală roşiile şi se taie felii potrivite şi nu foarte subţiri. Se aşază pe un platou, se taie ceapa solzişori şi se pune pe deasupra roşiilor. Ceapa roşie dă o aromă specială acestei salate şi pe deasupra este şi puţin dulce, deci îi întregeşte gustul special.

2. Brânza feta sau cea cu mucegai se taie cubuleţe şi se aşază asimetric peste roşii.

3. Într-un castron, se prepară sosul de salată. Puţin ulei de măsline se amestecă cu sare, piper, o linguriţă de zahăr brun sau obişnuit şi câteva picături de oţet balsamic. Sosul se serveşte opţional cu salata de roşii.

4. Se ornează cu busuioc şi seminţe de susan şi se serveşte cu pâine prăjită sau lipie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă