Salată de spanac cu tortellini

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g tortelini cu brânză
  • 1 legatura ceapă verde
  • 200 g spanac proaspăt
  • 150 g caşcaval
  • 150 g costiţă afumată
  • 4-5 linguri ulei
  • 4 linguri oţet de vin
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 2-3 felii pâine neagră
  • smântână sau suc de roşii (opţional)
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare şi se lasă atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Costiţa se taie cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei, iar pâinea se taie cubuleţe şi se rumeneşte în uleiul rămas de la costiţă. Spanacul proaspăt se curăţă, se spală şi se lasă la scurs pe un grătar.

3. Într-un castron mai mare se pun costiţa prăjită, crutoanele, spanacul proaspăt, tortelini şi ceapa tocată mărunt peste care s-a presărat un praf de sare. Se amestecă uşor şi se serveşte cu un dresing făcut din restul de ulei şi oţet. Se acoperă şi se lasă puţin deoparte.

4. Deasupra se rade caşcaval, iar cine doreşte mai poate adăuga câte o lingură de smântână sau suc de roşii condimentate după gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.