Salată nicoise

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 cutii de ton în ulei vegetal
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • 4 felii pâine neagră
  • 1-2 ardei copţi sau proaspeţi
  • salată verde

Mod De Preparare

1. Se desfac conservele de ton şi se pun bucăţile de peşte la scurs, într-o sită. Ardeii se curăţă de sâmburi, se taie feliuţe potrivite, se presară cu sare şi puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o folie transparentă.

2. Feliile de pâine se prăjesc. După ce s-au prăjit, se taie cubuleţe şi se acoperă cu un prosop de bucătărie să nu se usuce.

3. Separat, se spală câteva foi de salată, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii subţiri.

4. Toate ingredientele se amestecă cu tonul şi cu zeama de lămâie, după gust, cu piper şi sare, şi se lasă câteva minute la rece. Salata de ton se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi felii de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.