Salată picantă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri ulei
  • 100 g şuncă ţărănească
  • 100 g ciuperci
  • 150 ml suc de roşii
  • 150 ml vin roşu
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura oţet
  • 1 lingura zahăr
  • salată verde
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ciupercile scurse şi tăiate felii, prazul tăiat rondele şi şunca ţărănească tăiată cubuleţe. Se stinge cu apă îndoită cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit,10-15 minute. Se amestecă din când în când, iar când sosul scade, se adaugă sucul de roşii, ardei iute fin tocat, boia de ardei, sare, piper, oţet şi zahăr după gust.

3. Când se răceşte, se adaugă ardeiul gras tăiat felii, ceapa tăiată solzişori şi salată verde. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.