Învaţă să prepari o salată rusească de hering afumat absolut delicioasă.
Mod de preparare:
1. În vase separate se pun la fiert sfecla, cartofii, morcovii si apoi se taie bucaţi cartofii si morcovii, iar sfecla se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. O parte din sfecla, în jur de doua linguri, se mixeaza bine si se amesteca cu 100 g maioneza.
2. Ceapa se taie pestisori, ouale se fierb tari si apoi se taie cuburi mici.
3. Într-un vas de sticla, daca este posibil, se pun straturi alternative de cartofi, maioneza, hering, maioneza, ceapa, maioneza, morcovi, maioneza, oua, maioneza, sfecla.
4. Ultimul strat, de decor, este maioneza amestecata cu sfecla, ceea ce-i va da culoare. Se decoreaza cu marar si se da la rece pentru 6 ore. Cine doreste, poate adauga alaturi si lamâie.